Suport ecologista a la Plataforma



El grup Ecologistes en Acció de Catalunya a través d'un portantveu del seu Grup de residus ha manifestat el seu suport a la lluita de la Plataforma en defensa del PAP. Ecologistes en Acció considera que
el sistema de porta a porta de recollida de residus és el més efectiu ja que permet recuperar pencentatges molt elevats de l'ordre del 80 %.. El grup lamenta la situació de Vilassar i qualifica la decisió del govern municipal de "bestiesa"

web de Ecologistes en Acció
Fonts de la TV de Catalunya han confirmat la participació dels portantveus de la Plataforma en defensa del PAP, en el programa de Josep Cuní "Els matins" el proper dimarts dia 4 de desembre. Si podem us anunciarem l'hora. Feu-ho córrer.
El diari El Punt ha publicat la notícia següent sobre la constitució de la Plataforma:

Maresme. Neix una plataforma a Vilassar de Mar a favor de la recollida porta a porta

A.G.. Vilassar de Mar

La decisió del govern de CiU de Vilassar de Mar de tornar al sistema tradicional dels contenidors a partir de l'any que ve no ha agradat tothom. Una plataforma ha nascut per reclamar que no es retiri el sistema de recollida selectiva que es va implantar el 2003 a tot el municipi i que obliga a separar la brossa per fraccions. El portaveu de la plataforma, Jesús Arroyo, va explicar que l'entitat neix «per la demanda que hem tingut de molts veïns». Per Arroyo el govern de CiU «no pot estar per sobre del bé del poble». El portaveu de la plataforma considera que la recollida selectiva ha estat «una inversió pedagògica i que tornar als contenidors és un pas enrere», hi afegeix Arroyo, que en les darreres eleccions municipals va encapçalar la candidatura d'Esquerra Unitària a Vilassar de Mar. Els partits de l'oposició, com ara ERC, ICV –que s'hi ha adherit– o el PSC –que encara no ha oficialitzat la seva posició, tot i que regidors seus van assistir a la reunió de la plataforma– han donat suport a aquest nou col·lectiu. Tot i tenir aquest suport, Arroyo nega que la plataforma «estigui polititzada». De moment, la nova entitat vol entrar una instància a l'Ajuntament i convocaran una concentració en contra dels canvis en la recollida de la brossa en les properes setmanes. De moment, des del govern de CiU es diu que «tothom és lliure de fer una plataforma». Tot i això, es recorda que els convergents van guanyar les eleccions «per majoria absoluta i que un dels puntals del programa era canviar de manera radical el sistema de recollida escombraries».
Ahir dia 27 de novembre un grup de veïns vam decidir constituir-nos en Plataforma en defensa del PAP amb l'objectiu d'evitar la desaparició que pretén el el govern municipal de CiU d'aquest sistema de recollida selectiva de la brossa.
En aquest bloc trobareu la informació que vagi generant la Plataforma.
Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a l'adreça endefensadelpap@gmail.com.
El proper dimarts dia 4 de desembre a les 8 del vespre la Plataforma es reunirà de nou als locals municipals de la plaça Carles Trias. Hi esteu tots convidats.
top