Accident amb el filat elèctric

Dissabte al migdia, un camió-grua que aixecava el contenidor de vidre situat a la cantonada del carrer Cuba amb Maria Vidal, es va "carregar" els cables elèctrics de la zona. L'incident, va deixar els veïns sense electricitat aproximadament durant 2 hores.

Afortunadament no cal lamentar cap dany físic ni personal, tenint en compte la gravetat dels fets

Una vegada més, queda en evidència la falta de rigor i previsió en la localització i implantació de les diferents bateries de contenidors.




Banderoles


Ja tens la teva banderola?

Et recordem que en pots venir a buscar una, aquest diumenge 27 a la taula que la Plataforma posarà al Carrer Sant Joan.
Vine a signar, si encara no ho has fet. Ja tenim prop de 3000 signatures!

Estem fent una galeria fotogràfica amb les finestres i balcons amb banderola. Si no hi trobes la teva, fes-ne una fotografia i envia'ns-la.

Sant Jordi

Aquest matí i coincidint amb la celebració de Sant Jordi que s'ha fet a la Plaça de l'Ajuntament, la Plataforma en defensa del PaP, ha continuat recollint més signatures i regalant banderoles per penjar als balcons i finestres.

Paral·lelament s’ha realitzat un petit taller de reciclatge, per fer roses i castells de Sant Jordi amb oueres i rotllos de cartró del paper higiènic.


Des d’aquí us volem donar les gràcies per el suport que ens doneu cada diumenge venint a signar i recentment, recollint banderoles que us animen a penjar.

Gràcies!


Us recordem que ens podeu trobar cada diumenge al carrer Sant Joan.
Veniu a signar si encara no ho heu fet i a buscar la banderola si no la teniu.

Segon manifest de la Plataforma

La Plataforma en Defensa de PaP, davant la implantació de contenidors de recollida selectiva, en diferents punts de la nostra localitat, manifesta i denuncia públicament una sèrie de fets relacionats amb els mateixos.

Podeu llegir el manifest aquí



Dijous a la tarda, dos membres de la Platafoma van assistir a la presentació del nou llibre de José Luis Gallego "La meva primera guia sobre el canvi climàtic", una guia pràctica, que ens explica què és el canvi climàtic i com ens hi hem d'enfrontar. (A partir de 7 anys)


L'experiència de Capannori

Un poble italià de 45.000 habitants que recicla amb el Porta a Porta

http://docs.google.com/Doc?id=d75msf8_1qmj3khd7

El Síndic de Greuges respon a la Plataforma


El síndic de Greuges de Catalunya, s'ha posat en contacte amb la Plataforma en defensa del PAP, per comunicar-li per carta postal -amb data 10 d'abril- que s'ha procedit a demanar informació a l'Admnistració afectada (Ajuntament de Vilassar de Mar) en relació a l'escrit referent al conflicte del canvi del sistema de recollida, que la Plataforma va presentar el passat dia 26 de març.


De la mateixa manera, el Síndic es compromet a continuar a estudiar el cas i a mantenir informada a la Plataform de les resolucions i suggeriments que se n'adoptin.
Podeu llegir la carta aquí

El tristíssim espectacle del Porta a Porta a Vilassar de Mar

Article de Jose Luis Gallego a Sostenible, revista digital de la xarxa de ciutats i pobles cap a la sostenibilitat.

Podeu llegir l'article clicant aquí

Localització de contenidors - Manel Roca / Riera d'en Cintet

Us ensenyem dues fotografies que mostren la falta de criteri i de cap estudi prèvi per part de l'equip de govern, a l'hora de col·locar els contenidors al carrer.
La fotografia de dalt, feta el dia 10/4/08 a les 19h36, mostra la perillositat que comportava fa dos dies anar a llençar la brossa, ja que els cotxes fregaven els contenidors.
Després de les moltes queixes dels veïns i veïnes, els contenidors han desaparegut -fotografia de baix, feta el dia 12/4/08 a les 13h12.
On van a parar aquests contenidors?
On hauran d'anar ara, els veïns a llençar la brossa?
Quants diners costa tornar a moure una i altra vegada els contenidors?



Manifest de la Plataforma


La Plataforma en defensa del PAP, publica i fa difusió d'un Manifest en suport a la selecció de la brossa domèstica i comercial.


Atès que l'Ajuntament de Vilassar de Mar, està posant els contenidors al carrer sense cap mena d'informació a la ciutadania, la Plataforma demana a la població, a través del Manifest, que segueixi fent la selecció de brossa domèstica


Podeu llegir el Manifest clicant aquí

El punt, 6 d'abril de 2008


Nova guerra per la brossa.
Vilassar de Mar viu des del 2003 en una permanent batalla per la manera com s'han de desfer de les escombraries.
El sistema porta a porta va néixer envoltat per la polèmica. Ara que es retira, una nova plataforma reclama que torni.

Vilassar de Mar viu en una permanent guerra pel sistema d'escombraries que s'ha d'implantar al municipi. El 2003 va començar el sistema de recollida porta a porta (PAP). Es van treure tots els contenidors del carrer i la selecció de la brossa s'havia de fer a cada casa i deixar les escombraries davant de la porta, segons la fracció que toqués recollir aquell dia. Els defensors del sistema –PSC, ERC i ICV– deien que es tractava d'un sistema que enviava moltes menys tones de brossa a incinerar, però a la pràctica, es necessita una gran col·laboració ciutadana. Durant els primers dos anys el sistema va funcionar bé i les dades del reciclatge es van millorar de manera clara. Tot i això, aquest tipus de reciclatge va tenir una forta oposició des del començament. CiU –que ara governa en majoria absoluta però que en l'anterior mandat estava a l'oposició– es va posicionar en contra i de seguida va sorgir una plataforma en contra del PAP, que va organitzar una manifestació que va reunir unes 600 persones. L'arribada de CiU al govern municipal ha suposat la retirada del sistema i la tornada del sistema dels contenidors. De fet, els convergents es van presentar a les eleccions amb la promesa que eliminarien el PAP. Des de la setmana passada que ja hi ha contenidors al carrer, però encara es conviu amb els últims dies del sistema porta a porta. Com havia passat anys enrere, ara són els partidaris del reciclatge els que han organitzat una plataforma perquè no es torni «al vell sistema dels contenidors». El president, Jesús Arroyo, considera que «és un pas enrere». Aquesta nova entitat assegura que ja té 3.000 signatures a favor i han anat fins al Síndic de Greuges. Arroyo assenyala que durant el primer cap de setmana que es van poder fer servir els contenidors ja hi va haver els primers resultats. «Estava tot barrejat i els contenidors de l'orgànica buits», diu Arroyo. El regidor de Medi Ambient, Joan Roca (CiU), considera que «encara és aviat per treure conclusions». Roca explica que el govern «encara té temps» i va demanar «el benefici del dubte». Pel que fa a les imatges dels primers dies –amb els contenidors plens a vessar– Roca va assegurar que amb el sistema del porta a porta «se'n podien haver fet moltes, de fotografies». El regidor va defensar que el govern aposta pel reciclatge i que «tenir el poble ple de bosses de brossa no és el nostre model», va concloure.

El passat dijous, 3 d'abril la Vanguardia va publicar la fotografia següent que mostra l'aspecte que tenien els contenidors del nou sistema de recollida de brossa només 24 hores després de la seva instal·lació.

enllaç al fòrum

Residus

Article de Marta Rovira aparegut al diari Avui el passat dimecres 26 de març

Quan arreu de Catalunya els municipis implanten a poc a poc la recollida porta a porta dels residus, perquè es considera que és un sistema més eficient de selecció i reaprofitament de les deixalles domèstiques, l'Ajuntament de Vilassar de Mar ha optat per tornar al sistema self-service dels contenidors al carrer. Vilassar de Mar ha estat durant uns anys el municipi amb més habitants (20.000 aproximadament) que utilitza aquest sistema. Però durant les dues legislatures en què el govern tripartit PSC-ERC-ICV l'ha mantingut, l'oposició de CiU ha estat ferotge. Fins i tot quan aquest sistema era promogut pel govern del mateix color a la Generalitat, i sovint recorrent a la demagògia. Però va aconseguir la manifestació més multitudinària mai vista al municipi en contra del Porta a Porta (PaP). Ara és una plataforma ciutadana anomenada Salvem el PaP la que ha recollit més de 2.000 firmes a favor de mantenir el sistema porta a porta. Mentre que ERC ha recorregut als tribunals el contracte que l'Ajuntament de CiU acaba de signar amb l'empresa Urbaser amb les noves condicions. Aquest és un exemple de les dificultats i les complexitats que comporta la gestió dels residus a escala municipal. D'una banda, pels elevats costos econòmics que representa. D'altra banda, perquè finalment l'opinió dels ciutadans sembla que només troba canals d'expressió quan hi ha la polèmica, l'enrabiada, però mai abans, en una consulta, com han fet a Horta de Sant Joan en relació amb el parc eòlic. Seria bo que els municipis establissin un diàleg sobre aquests temes amb els seus ciutadans.

top