Projecte Contenidors Soterrats - Al·legacions

Amb data 27 de maig de 2008, la Junta de Govern Local, va aprovar inicilament el projecte d'instal·lació de cinc grups de contenidors soterrats amb un pressupost d'execució de contracte de 415.197,00 EUR, IVA inclòs.
La Plataforma en Defensa del PaP, està redactant i preparant la documentació necessaria per presentar al·legacions a aquest projecte, dins del període corresponent.

Els principals punts de l'al·legació són:

- La temeritat que suposa aquest projecte quan encara no hi ha relació contractual amb l’empresa que gestiona el servei i la legalitat del conveni entre l’Ajuntament i Urbaser , està pendent d’un contenciós administratiu.
-
El projecte no preveu cap sistema d’evacuació de lixiviats.
-
Els contenidors soterrats no incrementen els nivell de recollida selectiva.
-
Tenen nul·la flexibilitat a l’hora de reubicacions imprevistes, tal i com s'està fent amb els contenidors de superfície.
-
Tenen problemes de neteja i són focus de possibles plagues d’insectes.
- Són més costosos de manteniment.

El text definitiu de les al·legacions, es penjarà properament al blog de la Plataforma

La Festa Major i la brossa

La Plataforma en Defensa del PaP, s'ha dirigit al Sr. Alcalde, al Sr. Regidor de Medi Ambient i a la Sra. Regidora de Cultura, per demanar-los el compromís a garantir la possibilitat de desfer-se de les 5 fraccions de la brossa, en cada un dels actes programats en aquesta Festa Major.

L'objectiu d'aquest comunicat, és evitar situacions similars a la que es va presentar en la inauguració del Mercat Municipal, en la que les papereres del carrer, van haver d'absorbir tota la brossa generada en aquest acte, sense fer distinció de cap tipus de fracció.

Esperem que amb una mica de previsió i sentit comú, s'evitin situacions tan lamentables com aquesta.

Podeu llegir el comunicat en el següent enllaç
P

Busquem noves idees, noves accions!

l
Si tens algun suggeriment, alguna proposta o vols col·laborar i participar en la Plataforma en Defensa del PaP, no dubtis ens fer-nos-ho saber.

Pots posar-te en contacte amb la Plataforma mitjançant el correu electrònic (endefensadelpap@gmail.com) o bé adreçar-te directament a l'Ateneu Vilassanès, tots els dimarts a les 20h00.

0

Algunes de les visites diaries que rep la galeria fotogràfica de despropòsits i altres desastres (que són moltes) són intencionades.


Sembla ser que la denúncia pública que suposa la publicació de cadascuna de les fotografies, facilita la feina a l'equip de govern, arreglant tot allò que previament ha fet malament.


Des d'aquí els proposem la possibilitat de rebre algun tipus reconeixament.

De res!



00

Taula Rodona

El passat divendres 6 de juny, la Plataforma en Defensa del Pap, va organitzar una taula rodona en la que van participar per ordre d'intervenció, Marta Domínguez i Anna Momblant (membres de la Plataforma), Alfons López (Vice-president de DEPANA), Vicent Vilana (Ecologistes en Acció), Pep Roig i Jesús Arroyo (membres de la Plataforma).


Amb una assistència de públic que superava el mig centenar de persones, la Plataforma va presentar els objectius que ha aconseguit fins a data d'avui i els que es proposa a curt i llarg termini. També es a fer una anàlisi del cost econòmic del sistema de recollida amb contenidors.

L'acte també va servir per explicar el naixement la Plataforma i les eines de comunicació i difusió que utilitza la Plataforma (principalment aquest bloc).

L'Alfons López (DEPANA) ens va parlar de la gestió de residus i el Vicent Vilana (Ecologistes en acció) ens va parlar de la incineració, dos temes molt relacionats amb el polèmic canvi de sistema de recollida de residus.


També ens va acompanyar el José Luis Gallego que ens va presentar el seu llibre "La meva primera guia del canvi climàtic".

A tots ells i a tot el públic assistent, els agraïm la seva presència!

top