Carta al punt


Vilassar de Mar, després de les vacances

Podeu llegir la carta apareguda al diari el punt, el passat dilluns 15 de setmbre de 2008 i que denuncia la deixadesa i mal estat de Vilassar de Mar.

No hi podriem estar més d'acord
L'Ajuntament d'Argentona ha dit "prou". Després de tres mesos d'inspeccions rutinàries aleatòries, s'han registrat infraccions greus i molt greus per part de molts veïns i empreses que no feien bé la tasca de selecció de residus. El consistori ha fet públic aquest dimarts un ban on informa que, a partir d'ara, els infractors identificats seran sancionats.

Podeu llegir la noticia en el següent enllaç del web de l'Ajuntament d'Argentona

Oxigena't

Des del passat mes de març que la regidoria de Medi Ambient anuncia que ha engegat una campanya sota la frase ”Separa i Separa't de la Brossa quan vulguis”. Fins ara, aquesta campanya s'havia limitat a imprimir la cèlebre frase sobre els "fantàstics" contenidors.

Hem hagut d'esperar al mes de setembre per veure una novetat en aquesta espectacular campanya informativa. Si escolteu Vilassar Ràdio, hi podreu sentir una falca publicitària que es limita a reproduir la cèlebre, reproduint una suposada conversa entre 2 infants que lloen el(s) benefici(s) del nou sistema de recollida de brossa. La novetat però, rau en la utilització de l'imperatiu "oxigena" que sembla ser que tant els convenç.

No senyors, les coses no es fan així. Una vertadera campanya, amb cara i ulls, és la que es fa des de la pròpia consciència, la que comunica valors i actituds i la que demostra una veritable implicació dels responsables. Parlant amb la gent, escoltant-la i explicant-li què és el reciclatge, perquè l'hem de fer i com l'hem de fer. On són els horaris per llençar la brossa?

Aquest equip de govern però, no desenvolupa ni utilitza la pedagogia, sinó que es dedica a fer màrqueting amb els assumptes que ens toquen tant de prop com la butxaca, amb mesures efectistes estampant frases a tort i a dret: VdM'oxigena, VdM'activa, VdM'apassiona, VdM'impulsa..., darrera les quals no hi ha res de res.

No aprenen, no avancem.

Per cert, oxigenar o Airejar-se o respirar aire pur, (segons el Gran Diccionari de la Llenga Catalana) no és ben bé, el que hem pogut fer aquest estiu als carrers de Vilassar de Mar
top