Vilassar Ràdio

L
La Plataforma en Defensa del PAP, nega qualsevol intenció (amb el seu últim comunicat) de desacreditar i qüestionar la professionalitat del personal de Vilassar Ràdio.
El que pretén la Plataforma amb el seu comunicat és denunciar les formes amb les que l'equip de govern manipula la informació que apareix als mitjans públics de comunicació.

Serveixin doncs, aquestes linies, com a mostra d'agraïment i reconeixement a la tasca que realitza el personal de Vilassar Ràdio.

Cartes d'opinió de la Plataforma


Dilluns, 27 d'octubre de 2008. La Plataforma en
Defensa del PAP, s'explica a les seccions d'opinió de diferents mitjans de comunicació.

"El lector escriu" del diari El Punt.
"Cartes al Director" del Diari Maresme
"Opinions" de Tribuna Maresme


Cartes de rebuig i manipulació dels mitjans de comunicació

C
Continua el degoteig de cartes de rebuig al nou sistema de contenidors i a tot el què els envolta. Us oferim una fotografia d'una carta apreguda al número 1092 del setmanari "la clau" i un enllaç on podeu llegir una altra carta adreçada també a la clau, en aquest cas al setmanari numero 1093.

Segueix també, la contaminació als mitjans de comunicació per part de l'equip de govern. Us oferim 3 enllaços on podeu veure la manipulació i tergiversació que fan, de la carta del Síndic de Greuges.

Butlletí Municipal VdM'informa (pàgina 23)
Tribuna Maresme
La Clau Digital

dsds

Insistim: ens estan enganyant!


La Plataforma en defensa del PAP vol denunciar la manipulació i ús partidista que l'equip de govern de CiU està fent dels mitjans públics de comunicació i l'engany al que està sotmetent a la població de Vilassar de Mar.

El passat mes de març, la Plataforma va presentar un escrit davant del Síndic. L'escrit feia referència a la falta de normativa del nou sistema de recollida de residus, al presumptament il·legal procés d’adjudicació del Servei i a la sistemàtica negació per part de l’Ajuntament, a lliurar la documentació requerida per la Plataforma.

De tot això, l'Ajuntament no n’explica res. I encara menys dels requeriments que el Síndic de Greuges ha fet a l'Ajuntament de Vilassar de Mar en la mateixa carta que ens ensenyen (a mitges). No ens expliquen que el Síndic ha tornat a requerir a l’Ajuntament de Vilassar de Mar, la necessitat d'aprovar la modificació de l'actual ordenança reguladora del servei de recollida de residus. Tampoc ens expliquen que el Síndic recorda la obligació de posar a disposició de la Plataforma els documents sol·licitats al respecte i tampoc ens expliquen que el Síndic no es pronuncia respecte l'adjudicació, doncs no té competència per fer-ho i en qualsevol cas, tot allò referent a l’adjudicació del servei, es troba sota un procés judicial i serà finalment un jutge qui amb les competències que li pertoquen, es pronunciï.


Podeu llegir la carta als següents enllaços:

carta síndic 1de3 / carta síndic 2de3 / carta síndic 3de3




l'Ajuntament no ha entès res! (un cop més)

Davant les noticies que d'una manera mimètica han aparegut entre avui i ahir a Vilassar Ràdio i El Punt, en referència a l'escrit del Síndic de Greuges, la Plataforma creu necessari aclarir diversos punts i explicar TOTS els arguments de la decisió del Síndic amb el següent comunicat.

COMUNICAT DE LA PLATAFORMA EN DEFENSA DEL PAP

Davant la noticia difosa el 14 de octubre en els informatius de Vilassar Ràdio, i en el programa matinal del dia 15 d’octubre, en referència a l’escrit del Síndic de Greuges, la Plataforma en Defensa del PaP manifesta el següent:

Afirmem que és rotundament fals que el Síndic hagi desestimat l’escrit de la Plataforma i ens basem en els següents punts:

1. En data de presentació de l’escrit de la Plataforma (març 2008) no s’havia aprovat cap normativa que recollís els drets i deures dels ciutadans/es, els horaris, etc. del nou sistema de recollida de residus. El Síndic ens donà la raó en aquest punt i instà a l’Ajuntament a establir tal normativa, que a dia d’avui encara no s’ha produït i que el Síndic ha tornat a requerir a l’Ajuntament de Vilassar de Mar la necessitat d'agilitar els treballs per tal d'aprovar la modificació de l'actual ordenança reguladora del servei de recollida de residus, de forma que quedin recollits el nou règim jurídic del servei, els nous drets i obligacions dels usuaris, les infraccions, les sancions, etc"

2. El Síndic de Greuges no aprecia cap irregularitat en la modificació del sistema. Evidentment i amb la majoria de CIU, la modificació del sistema un cop aprovada al Ple Municipal, és legal. El que la Plataforma denunciava com a presumptament il·legal, és el procés d’adjudicació del Servei, aspecte que no entra a valorar el Síndic. Recordem que l’adjudicació s’ha produït sense concurs públic, és a dir, a dit. En qualsevol cas, tot allò referent a l’adjudicació del servei, es troba sota un procés judicial i serà finalment un jutge, qui amb les competències que li pertoquen, es pronunciarà al respecte.

3. Tot i que el Síndic no té competència per obligar als Ajuntaments a establir un sistema o un altre de recollida de residus, en el seu escrit recorda que la recent modificació de la Llei 6/1993, de 15 de juliol, reguladora de residus, efectuada per la Llei 9/2008, de 10 de juliol, assenyala que “Els municipis han de prestar els serveis de recollida selectiva que s’hagin mostrat més eficients i que siguin més adequats a l’àmbit territorial” (article 47).
A data de la presentació del nostre escrit (març 2008), encara no existien dades referents al nou sistema. Un cop s’ha disposat de les dades, s’ha constatat que durant el mes d’agost s’han portat a incinerar prop de 500 tones de brossa i s’ha pogut constatar la lamentable imatge dels contenidors desbordats, en els que es barreja la brossa que prèviament havien seleccionat els ciutadans/es de Vilassar de Mar. Davant d’aquests fets, la Plataforma en Defensa del Pap, iniciarà actuacions davant la Conselleria de Medi Ambient i la Fiscalia de Medi Ambient.

4. Una altra de les queixes de la Plataforma, és la sistemàtica negació per part de l’Ajuntament, a lliurar la documentació requerida. El Síndic recorda la obligació de posar a disposició de la Plataforma els documents sol·licitats al respecte


Vilassar de Mar,16 de octubre de 2008



Podeu llegir el comunicat en format pdf en aquest enllaç


Publicacions diverses


Dia rera dia, apareixen a diferents mitjans de comunicació, diverses publicacions que ens animen a continuar treballant per recuperar, d'una manera millorada, el sistema de recollida d'escombraries Porta a Porta.

Totes aquestes publicacions ens demostren també, que no estem sols i que l'actual sistema de recollida d'escombraries de Vilassar de Mar, ni agrada ni satisfà a la població: podors, carrers bruts i bruticia repartida per el poble, fan cada dia més difícil conviure amb els contenidors.



Carta-denúncia d'una familia apareguda al Setmanari La Clau (2 octubre 2008)
Foto del lector, apareguda a "El Periódico de Catalunya"


No podem deixar de denunciar tampoc, la falta de compromís que l'actual equip de govern de Vilassar de Mar, mostra sense cap vergonya, amb la població, permetent el mal funcionament del sistema de contenidors, doncs no existeix cap normativa, no existeix cap seguiment, ni control ni cap tipus de sanció que evitin les conductes incíviques que ens trobem avui als carrers de Vilassar de Mar.

Actituds com les de l'Ajuntament d'Argentona, ens mostren que la dinàmica del nostre equip de govern, no està essent la correcta i que ens porta a una situació de desastre municipal.

Noticia apareguda en la publicació de la Generalitat GenCat, en la que ens explica la obligatorietat per llei, de la recollida de la fracció orgànica
Noticia apareguda a LA VANGUARDIA, que recull la proposta del Fiscal del Medi Ambient, d'endurir els delictes contra el medi ambient
top