RESULTATS ERRÒNIS


Les dades publicades a l'últim VdM'Informa del mes de febrer, no es corresponens amb les dades facilitades a la Plataforma el passat mes octubre de 2008 per l'Ajuntament de Vilassar de Ma. Les dades corresponents als anys 2006 i 2006 han estat modificats a la baixa, i les de l'any 2008, han estat modificades a l'alta. 
Segurament, les dades han estat inflades a causa de l'escalfament global. Aquest fet demostra la falta de responsabilitat d'aquest equip de govern, ja sabem que les matemàtiques són difícils, i no tothom les pot fer...!

I les dades, també ens ensenyen incoherències. Fixeu-vos en les declaracions que el Sr. Ferrer ha estat fent a Gipuzkoa la setmana passada i compareu-les amb les del VdM'informa

Declaracions del Sr. Ferrer a www.hamaikabat.com: "Actualment es recicla més que el millor any del PAP
Declaracions del Sr. Ferrer a www.diariovasco.com: ”Amb el millor any del PAP, s''arribà al 54% de reciclatge"
El Sr. Joaquim Ferrer fa lloança al VdM'Informa d'un reciclatge del 48,78%. Ull! Amb les dades inflades i amb una proporció d'un 30% aprox., de recollida comercial, encara amb sistema PAP.
COMPAREU LES DADES!
 p

L'Associació de Municipis Catalans Per la Recollida Selectiva Porta a Porta, manifesta el seu desacord amb les declaracions del nostre alcalde a Usurbil, on afirmava, d'entre altres, que el servei porta a porta "converteix els ciutadans en esclaus de les escombraries"...!
Podeu llegir el manifest aquí.
I per refrescar la memòria, podeu llegir les declaracions en aquesta entrada del blog.

Butlletí EmPaPa't Febrer 2010

De gira per USURBIL...


p
Una "delegació" de l'Ajuntament de Vilassar de Mar, composada per l'alcalde, el regidor de Medi Ambient i el regidor d'Urbanisme, han estat aquest passat dilluns 22 de febrer a USURBIL.

Aquest cap de setmana 27 i 28 de febrer s'hi fa un referèndum per a decidir si se segueix amb el sistema PaP o al contrari es canvia al sistema de contendidors.


La comitiva vilassarenca hi va anar a fer campanya a favor dels contenidors...
Quina ha estat la nostra sorpresa al veure el nostre alcalde participant en uns actes d'un referèndum aliè, a Vilassar de Mar, se n'hi va demanar un i s'hi va negar!

Quina ha estat la nostra sospresa al llegir els artícles que han sortit, tant en premsa escrita, com en ràdio, com en format vídeo.

Us fem un petit resum de les frases més rocambolesques...

-“no se puede exigir tanto al ciudadano, porque no es su deber gestionar los residuos”.

-“reciclar es difícil y no puede hacerlo todo el mundo”

-“quizá estamos magnificacndo el reciclaje y deberíamos exigir a las instituciones que expliquen lo que están haciendo. No todo es trigo limpio, mover basura es un gran negocio”

-"el PAP, es mas caro, genera crispación social, no elimina la necesidad de un vertedero o incineradora y hurga en la intimidad de las personas”.

-“el quinto contenedor... es mejor por ser más ecológico, por obtener mejores resultdos, por ser bastante más barato, por ser más cómodo y porque no pone en riesgo la intimidad de las personas”

-“un sistema que sólo consiguió imponer entre los habitantes de la ciudad la esclavitud del reciclaje”

Podeu llegir les notícies relacionades a,


Podeu escoltar l'entrevista de ràdio a,


Podeu veure el vídeo aquí.

Usurbil from Endefensadelpap on Vimeo.

Terra Verda: Porta a porta

 ede
El passat dissabte 6 de febrer, al programa de Jose Luis Gallego "Terra Verda" (tve2), s'hi analitzaven els pros i els contres de la recollida selectiva dels residus porta a porta. En un moment del vídeo i defensant els contenidors de superfície, el regidor de medi Ambient de Vilassar de Mar, Joan Roca, es declarava admirador convençut del sistema porta a porta, puntualitzant però, que aquest és un sistema apte només per a poblacions petites. Aniria bé, fer-li saber al Sr. Regidor que poblacions de l'Estat com Blanes (40.000 habitants), Hernani (fregant els 20.000 habitants); Oviedo (més de 225.000 habitants) i d'altres poblacions europees com Tralee (Irlanda) 21.000 habitants, Niort (França) 64.000 habitants; Monza (Itàlia) més de 100.000 habitants; Aarhus (Dinamarca) més de 250.000 habitants o Torino (Itàlia) 857. 000 habitants són exemples de que, amb el compromís, sensibilitat i voluntat de l'equip de govern i de la ciutadania, és factible implantar el sistema porta a porta i aconseguir bons resultats!
 
Paral·lelament, el Sr. Regidor declara que la instal·lació dels contenidors al carrer, un cop eliminat el sistema PAP, va estar assessorada per el tècnic municipal amb el seu corresponent informe tècnic. Ens preguntem quin tècnic i quin informe van assessorar al Sr. Roca, si en aquell moment no n'existia cap dels dos. Així doncs, on és aquest informe tècnic?

També lamentem manifestar el nostre malestar per el tractament rebut al programa "Terra Verda" que creiem no va ser igual respecte al tractament rebut per la Plataforma contra el PAP. En un moment del vídeo se'ns cita en uns subtítols, sense contrastar opinions, sense explicar la constància de la feina feta durant 3 anys ni anomenar el recolzament rebut amb més de 3000 signatures obtingudes al carrer. Contràriament, el programa si es fa ressò d'una manifestació, que en el seu dia un col·lectiu contrari al PAP va convocar, i de la que si es van mostrar imatges.

p
Últimament només trobem reconeixament i presència en mitjans de comunicació no locals...
L'Associació de Municipis Catalans per a la recollida porta a porta, publica un Butlletí gratuït i de lliure distribució electrònic, l'InfoPaP.
En el mes de Gener, al Butlletí número 3, es fa una ressenya al cas de Vilassar de Mar, citant l'Associació Plataforma en Defensa del PaP, donant a conèixer el nostre blog, aquí en teniu l'enllaç
Gràcies.

Dades !?

 
 p

L'alcalde assegura que les dades són bones...!?
Quasi bé un any, entrant instàncies, demanant la publicació de les xifres, doncs és una dada imprescindible i necessària i ara resulta que ens assabantem per altres que ja estan disponibles...!?

Incredible!
Enllaç a l'entrevista a l'alcalde de Vilassar de Mar, Tribuna Maresme.
edf
top