Dia d'Acció Global contra la Incineració // 30 de setembre


p
p

 Fa 10 anys que el món cel·lebra el Dia d'Acció Global (DAG) contra la Incineració. Aquest any, les accions globals en el marc del DAG, estaran dirigides a evitar que els fons públics i els disponibles per combatre el canvi climàtic, siguin destinats a finançar energies brutes obtingudes a partir dels residus. GAIA promou que aquests fons s'orientin a promoure les opcions de Residu Zero, que han demostat documentadament ser més amigables amb el Medi Ambient, aconseguir majors reduccions de gasos d'efecte hivernacle i una major eficiència energètica.

GAIA reuneix 650 organitzacions de 95 països i promou opcions netes i sostenibles per a la gestió dels residus; la reducció i la separació en origen, la reutilització, el reciclatge, el compostatge i el conjunt d'opcions que s'nclouen en les polítiques i rpogrames coneguts sota el concepte de Zero Waste.

Aquesta era la solució?? :(

p
   
Tala de pins centenàris per, segons el regidor d'Urbanisme de Vilassar de Mar (Desiderio Camino, CIU), "motius de seguretat".
O sigui, per assegurar que no caiguin els altres pins, els tallem i problema resolt. No hi havia altres solucions per no haver d'arribar a la tala total?

Aquí teniu dos enllaços a la notícia a el El Punt i al Diari Maresme.

Recollida Porta a Porta a Esporles (Mallorca) i Arenys de Mar

 p
 p

En aquest reportatge de tv1 podeu veure l'experiència del Porta a Porta i la reducció de la taxa a Esporles (Mallorca). Aquest és el compromís i la responsabilitat de la recollida de la brossa Porta a Porta.

 








I en aquest altre enllaç, podeu veure la notíca de que Arenys de Mar apliarà la recollida selectiva Porta a Porta a tot el poble, a principis de l'anys vinent.
Ho celebrem!

Fuites de salmorra cremen horta al Baix Llobregat


P
Sallent i el barri de l'Estació (El Bages) ja patien al 2005, les conseqüències de les mines de sal;

L'enfonsament del terreny assentat sobre una antiga mina de sal.


Ara, Sallent torna a ser notícia per les fuites del col·lector de residus de les mines de sal.
Provinents del tub col·lector, la fuita (produïda a la ribera del riu Llobregat ) ha tingut sortida a l'alçada de Martorell i ha afectat, uns 15.ooo m2 d'horta vessant també, salmorra al riu.

http://www.3cat24.cat/video/3673031/Mes-problemes-amb-el-runam-de-sal

Enllaços a aquesta notícia
PROU SAL
MARTORELL VIU
MONTSALAT
EFECTES D'UNA FUITA 
RUNAMS SALINS 

Reclamem des d'aquí, una gestió intel·ligent dels residus tractant-los en origen.




top