Consulta popular a Usurbil

El passat cap de setmana 27 i 28 de febrer d'enguany i després d'una consulta popular convocada per l'Ajuntament del municipi d'Usurbil (Gipuzkoa), una majoria de veïns es va posicionar a favor de la recollida porta a porta dels residus urbans.

Els veïns havien de posicionar-se sobre una de les tres opcions que es proposava a la consulta: el sistema porta a porta; la col·locació d'un cinquè contenidor (el de color marró per a recollir la fracció orgànica); o tornar al model de quatre contenidors. Un total de 1927 veïns van votar a favor de seguir amb el porta a porta, 1472 veïns van votar a favor del cinquè contenidor i 26 veïns ho van fer a favor dels quatre contenidors. La participació va ser del 70,23% d'un cens (amb dret a vot) de 4.915 veïns. Es va abstenir el 29,77%, es van registrar 25 vots nuls i hi va haver dos vots en blanc. 

Des de l'Associació Plataforma en Defensa del PAP de Vilassar de Mar, volem felicitar als organitzadors de la consulta i a totes les persones que amb la seva participació o col·laboració, l'han fet possible. Ens n'alegrem també per als resultats tan positius que s'han obtingut i animem a totes les persones implicades a continuar treballant per a millorar el porta a porta.Volem agrair públicament també, la col·laboració dels col·lectius que des del País Basc, ens han fet arribar la informació i enllaços pertinents. Eskerrik asko!

Com ja sabeu, el tercet municipal format per el Sr. Ferrer, Sr. Roca i Sr. Camino, van estar de gira per el País Basc fent campanya en contra al PAP. Fruit d'aquesta campanya i gràcies als mitjans locals bascos, en han arribat declaracions que podem etiquetar de barrabassades i que mereixen una profunda reflexió.
top