Fracàs, desencís i responsabilitats

cd
Fa pocs dies, La Vanguardia i el Diari Maresme , es feien ressó de les queixes dels veïns de Canet de Mar amb el porta a porta i del fracàs del sistema a Llavaneres respectivament.

Francament creiem que el fracàs i/o èxit d'un sistema de recollida de brossa, sigui el que sigui, vé condicionat per el compromís, la implicació, la educació i la consciència de les administracions, les empreses de gestió i dels ciutadans i polítics que governen.

Si aquests valors no es treballen ni reforcen, a la llarga es perden i és en aquest el moment quan apareixen el símptomes del fracàs i desencís entre la ciutadania.


 A Vilassar de Mar, el sistema de recollida de brossa que ens ha tocat és el dels contenidors en superfície i soterrats. Aquests valors dels que hem parlat abans, compromís, implicació, educació i consciència, són ben absents entre l'equip de governants de CiU a Vilassar de Mar. Fruit d'això, apareixen també a Vilassar de Mar, dia rera dia, símptomes de fracàs del sistema de contenidors. Una mostra de tot això ens són aquestes imatges de contenidors captades el vespre del 17 d'agost.

Illa ecològica al carrer Cuba amb acumulació de brossa de diferent origen al voltant de la boca de contenidor de rebuig, mentre la resta de boques es mantenen buides. Fets com aquests demostren que els índexs de reciclatge no poden ser bons.




Envàs amb restes al seu interior catalogat com a corrosiu, a l'abast de tothom.
top