Terra Verda: Porta a porta

 ede
El passat dissabte 6 de febrer, al programa de Jose Luis Gallego "Terra Verda" (tve2), s'hi analitzaven els pros i els contres de la recollida selectiva dels residus porta a porta. En un moment del vídeo i defensant els contenidors de superfície, el regidor de medi Ambient de Vilassar de Mar, Joan Roca, es declarava admirador convençut del sistema porta a porta, puntualitzant però, que aquest és un sistema apte només per a poblacions petites. Aniria bé, fer-li saber al Sr. Regidor que poblacions de l'Estat com Blanes (40.000 habitants), Hernani (fregant els 20.000 habitants); Oviedo (més de 225.000 habitants) i d'altres poblacions europees com Tralee (Irlanda) 21.000 habitants, Niort (França) 64.000 habitants; Monza (Itàlia) més de 100.000 habitants; Aarhus (Dinamarca) més de 250.000 habitants o Torino (Itàlia) 857. 000 habitants són exemples de que, amb el compromís, sensibilitat i voluntat de l'equip de govern i de la ciutadania, és factible implantar el sistema porta a porta i aconseguir bons resultats!
 
Paral·lelament, el Sr. Regidor declara que la instal·lació dels contenidors al carrer, un cop eliminat el sistema PAP, va estar assessorada per el tècnic municipal amb el seu corresponent informe tècnic. Ens preguntem quin tècnic i quin informe van assessorar al Sr. Roca, si en aquell moment no n'existia cap dels dos. Així doncs, on és aquest informe tècnic?

També lamentem manifestar el nostre malestar per el tractament rebut al programa "Terra Verda" que creiem no va ser igual respecte al tractament rebut per la Plataforma contra el PAP. En un moment del vídeo se'ns cita en uns subtítols, sense contrastar opinions, sense explicar la constància de la feina feta durant 3 anys ni anomenar el recolzament rebut amb més de 3000 signatures obtingudes al carrer. Contràriament, el programa si es fa ressò d'una manifestació, que en el seu dia un col·lectiu contrari al PAP va convocar, i de la que si es van mostrar imatges.

top