Viatge a Usurbil

 j
El passat cap de setmana 27 i 28 de març, la Plataforma en Defensa del PAP, va vistiar Usurbil  en motiu de la cel·lebració de les jornades internacionals "Recogida de Residuos Puerta a Puerta, un paso hacia el Residuo Cero". El programa de les jornades, oferia un seguit de xerrades fetes a Hernani, Oiartzun, Urnieta i Usurbil.
Per motius laborals, la Plataforma no va poder assistir a les activitats de divendres 26, però si ho va fer a la xerrada que els 4 ponents, Josep Maria Tost, Assumpta Boba, Roberto Cavallo i Rossano  Ercolini, van oferir conjuntament el dissabte al matí a Hernani i a la cel·lebració del primer aniversari del porta a porta a Usurbil.

Us adjuntem un document en el que hi recollim les dades més rellevants i interessants que els ponents ens van oferir: Resultats, lleis, percentatges, costos, compromís i sensibilització política, mecanismes de control, gestió i incentius i exemples d'altres activitats i serveis que acompanyen, complementen i reforcen el Porta a Porta. I sobretot, l'experiència de poblacions italianes (d'alta i baixa densitat) que tenen el pap implantat ja fa 10 anys. Amb flexibilitat i voluntat el PAP és possible!

La visita del diumenge a Usurbil, ens va servir per conèixer altres realitats del porta a porta, copsar de primera ma la il·lusió i rigorositat  de la feina feta per la societat civil i endegar i fer net el nom de Vilassar de Mar, distorsionat per la recent visita a Usurbil del nostre alcalde de CiU, Joaquim Ferrer.
Vam poder veure els penjadors discretament instal·lats a façanes i vies públiques i encara restaven enganxats a les parets, els cartells publicitaris de la consulta popular que va tenir lloc a Usurbil.

Seguim reclamant al nostre alcalde, que va fer campanya a Usurbil a favor dels contenidors, la possibilitat de fer una consulta popular a Vilassar de Mar i tenir la oportunitat de triar el què volem. Poder escollir és llibertat.


NOTES DE LA XERRADA
top